Tens vocació?

Cadascú és cridat a fer alguna cosa en la seva vida. Si una persona decideix posar-se al servei d’una causa més important que les seves soles preferències personals, es diu que respon a una vocació.
La vocació és una certa manera de viure la vida, comprendre-la i ordenar-la com un servei. Però l´origen de la vocació- no neix de la persona. Aquesta només pot rebre-la i acceptar-la lliurement.
La vocació és ser cridat, ser cridat per i ser cridat per a. Això requereix una escolta, una resposta.
Per als cristians, l’anomenada ve de Déu, de la Paraula de Crist que convida a seguir-lo i a ser testimonis en el món i en la història. Tot cristià pel baptisme- està cridat a fer de la seva vida una resposta i un servei.

De tots els estats de vida que hi ha en l’Església, la vocació a la vida contemplativa és sens dubte la més especial. El mateix origen dels monestirs marca la radicalitat d’aquesta opció, que va sorgir a partir del segle IV quan el cristianisme va deixar d’estar perseguit. Llavors el martiri era considerat gairebé «l’autenticació de la fe». Aquesta forma de concebre-ho va empènyer les comunitats cristianes a cercar altres maneres de donar la vida, donant lloc a les primeres colònies d’eremites, l’estil de vida dels quals era anomenat la “Martiria blanca».

La vocació a la vida contemplativa és un regal de Déu a una persona que vol centrar tota la seva vida en Jesús.

La vocació és un privilegi !

Vols que parlem?

Monestir Santa Maria de Refet

Sor Mª Trinitat, priora
Mòbil / whatsapp: +34 650815370
Telèfon fixe: +34 973291319
E-mail: mtrinitat@jeronimesurgell.org

C/ Afores, s/n,
25739, Seró (Artesa de Segre),
Lleida. Bisbat d´Urgell.
Telèfon: 973291319.
Whats app: 688803999
Email: contacte@jeronimesurgell.org

Visiteu Refet Viu, quatre comarques amb gastronomia, paisatges i cultura